Когато потомците на две от най-богатите семейства в Русия вдигат сватба, разходите наистина не са от значение. Лолита Османова, дъщерята на енергийния магнат Елдар Османов, и синът на Алберт Авдолян - Газар, са вдигнали женитбено парти за 10 млн. долара, твърдят слухове, цитирани от Daily Mail.

Двойката избрала за празненството емблематичния за Холивуд Dolby Theatre - дом на церемонията по връчването на наградите Оскар, а развлеченията след това са осигурени от носителката на "Грами" Лейди Гага.

Слуховете гласят още, че 500 000 долара са похарчени само за цветя за пищната церемония. Лолита, за която се смята, че е на 22 години, носела специално създадена за нея рокля на ливанския дизайнер Зухаир Мурад, в комбинация с екстравагантни бижута и скъпоценни камъни.

Тя я сменила с лъскава, вдъхновена от 1940 г. рокля, преди да отреже извисяващата се на 10 етажа торта заедно със съпруга си. Гаспар е син на руско-арменския телекомуникационен бизнесмен Алберт Аволян и съпругата му Елена. През октомври 2009 г. Алберт основава Експател - един от руските лидери в интернет технологията Mobile WiMAX (4G). Той е и основен акционер в производителя на смартфони Yota. Лолита Османова е дъщеря на Елдар Османов, който се смята за основен играч в руската енергийна индустрия.

Лолита има повече от 18 000 последователи в Instagram, които забавлява със снимки на лъскавия си начин на живот. Руските медии отбелязват обаче, че сватбата на двамата богати наследници не е успяла да надмине тази на сина на олигарха Михаил Гуцериев – Саид.

На нея в Москва пяха Дженифър Лопес и Енрике Иглесиас, а на тържеството в Лондон присъстваха Елтън Джон и Бионсе. Смята се, че разходите за тържествата са възлезли на 1 милиард долара. Според сметките, сватбата на Лолита и Гаспар е струвала само 10 милиона долара.