Бизнесмен от САЩ бе хванат да купува скъп спортен автомобил Lamborghini с пари, отпуснати от американските власти за преодоляване на последствията от коронавируса за малкия бизнес.

Според Министерството на правосъдието на САЩ 29-годишният Лий Прайс от Хюстън харчил пари за луксозни стоки, недвижими имоти и забавления.

Купеното от него Lamborghini Urus струва повече от 200 000 долара. Общо, американецът успял да похарчи 1,6 милиона долара. Сега измамникът е обвинен в предоставяне на невярна информация на банката, измами и незаконни парични сделки, пише РИА Новости.

Това е втори подобен случай на измама. Припомняме, че по-рано беше задържан жител на Флорида - Дейвид Хайнс, който получи концесионни заеми за 3,9 милиона долара и си купи „Ламборгини Хуракан“  за 318 хиляди долара.

Конгресът на САЩ одобри приблизително 3 трилиона долара разходи за подкрепа на икономиката в условията на коронавирусната епидемия. 

Инициативата, наречена "Програма за защита на заплатите", позволява на компаниите, които използват ефективно тези средства за заплати и наеми на работни помещения, да трансформират заемите в субсидии.