Луси Димитрова  дефилира на най-голямото модно събитие, провеждащо се в столицата на модата – Paris Fashion Week 2016. Тя е единствената българка, участвала там тази година. Луси е родена във Варна, но много години е живяла в Швеция.

Преди време  момичето извоюва място между топ красавиците на Швеция. Луси си проби път към моделството със снимки, направени най-напред при Костадин Момчилов. „Тогава бях малка и едва ли съм знаела какво искам – спомня си тя, -  но знам, че много отдавна искам да стана модел и да дефилирам на модни подиуми.

В Париж Луси е представила тоалети на 5 дизайнера - Tiffany McCall Couture, A'lia Couture, Marie Valdma, Chanel Joan Elkayam и Rodeo Designs. Ревюто е било в 5-звезден хотел, намиращ се, разбира се, на Шан-з-Елизе.

Луси учи в Парижкия международен бизнес университет и изборът ѝ не е случаен. Това е Меката на модата. С пристигането си е започнала да учи френски и да ходи на кастинги. Подготовката и опитът ѝ от предишни години са били предимството, заради което много агенции са я предпочели.

Най-силно вълнение е изпитала, когато стъпвайки на сцената, пред нея заблестяват светкавиците на десетки фотоапарати, а поканените с възхищение са оценявали дрехи s-класа. Това е мечта на всеки модел, чувството е уникално, а тя още не може да повярва, че го е преживяла.

Сега има нови ангажименти. След сесия под Айфеловата кула, започва снимки за рекламен клип на новия клуб на Леонардо ди Каприо.

А не изостава ли с ученето при тази толкова интензивна работа? Не! Успява да балансира всичко – учене, приятели, мода, дори се храни балансирано, пише собствен блог и ако ѝ остане време  влиза във фитнес залата.

Избрала е международни отношения, защото обожава да пътува. Но мечтае за почивка в Китай или Тайланд. За мода би предпочела пътуване до Ню Йорк, Лос Анджелис или Маями. Иска да посети всички континенти.

Френският ѝ още е елементарен, но се надява до няколко месеца да може да общува свободно. Вече не е сигурна точно колко езика говори, но знае свободно английски, испански и шведски.

Луси вярва, че човек, когато се стреми нагоре, никога не трябва да се отказва. Не е лесно – казва тя – много хора може да пречат, но трябва да сме целеустремени на 1000%.

Още новини ТУК

TNS.bg