Технологиите се развиват с главозамайващи темпове. В джобовете си държим телефон, компютър, камера, MP3 плейър, навигация и още много други неща, събрани в едно. Днес смартфоните са достъпни дори за потребители с по-скромни финансови възможности. Но коя е следващата стъпка в тяхното развитие?

Докато милиони хора по света чакат пускането на пазара на новата генерация iPhone, дизайнери тормозят фантазиите на любителите на високи технологии със свои собствени концепции за това как мобилните устройства ще се развиват занапред. Една такава концепция е тази за iPhone с разтварящ се екран. Тя е изготвена от дизайнерите на Sonitdac. Те са си представили iPhone 7 с дисплей, който може да увеличава размера си 3 пъти, по този начин правейки телефона по-удобен за гледане на филми и сериали, конферентни видеоразговори, играене на игри, четене, разглеждане на снимки и други.

Друго видео на дизайнерите от Sonitdac пък представя iPhone с парашутна система. Чрез нея телефонът може да бъде предпазен от случайна повреда в случай на падане. Тези технологии няма да намерят място в бъдещия модел на смартфон бижуто на Apple, но са интригуващи със своята иновативност и може би дори леко разкриват какво можем да очакваме от мултифункционалните устройства в джоба си в бъдеще.

Още новини четете ТУК

TNS.bg