Често изтъкваме, че тенденциите в света на модата и красотата се променят с невероятна скорост, но нищо не се различава, когато става дума и за готвене.

Instagram е пълен със снимки на тропически плодове, които можете да приготвите по много начини!

Въпреки че по-често се приготвя в солени храни, авокадото всъщност са тропически плодове, родом от Централна Америка. Поради грубата си текстура и форма този плод носи разговорното име „круша алигатор“, а освен с външния си вид, авокадото придоби популярност и поради многобройните си предимства.

Поради това, този плод е особено полезен за хората със сърдечни проблеми, а също така е чудесен за ускоряване на метаболизма и регулиране на храносмилането. Въпреки че авокадото обикновено се приготвя под формата на салата или като основна съставка в различни сосове, този плод се вписва добре в десертите, а истинското доказателство за това е чийзкейкът от авокадо.

Необходими съставки:

-400 грама натрошени бисквити

-200 грама масло

-Едно авокадо

- 500 грама извара

- сок от 1/4 чаша лайм

- 200 грама пудра захар

-1 супена лъжица кокосово масло

- настъргана лимонова кора

Приготвяне:

Започнете с леко смесване на маслото и смлените бисквити, докато стигнете до комбинирана смес. След това сложете сместа в тава за торта и я изравнете добре с ръце и я поставете в хладилника. Докато основата се охлажда, обелете авокадото, което трябва да е малко по-меко, за да може кремът да е с гладка текстура и го блендирайте заедно със сока от лайм.

В друга купа смесете изварата, пудрата захар, кокосовото масло и настържете лимоновата кора. След това разбъркайте добре с миксер. Комбинирайте сместа от авокадо и извара в една смес и разбъркайте, докато получите кремообразна текстура, след което я разстелете върху охладената предварително приготвена смес.

Оставете я във фризера за поне два часа. Извадете тортата 15 минути преди сервиране и след това се насладете на този кремообразен десерт!