Купуваме ново жилище, местим е в по  голяма квартира или просто искаме да променим интериора. Без значение от повода, пред всички собственици стои един въпрос – как да го направят удобен,уютен и как да му придадат индивидуалност, така че още от вратата да го усещате като дом.  

Ето няколко стилни идеи, които ще ви вдъхновят.

1. Пребоядисайте входната врата

Боядисайте входната врата в ярък цвят или поне сменете дръжката и ключалката. Малки детайли, които носят промяна, пише Idei.bg.

2. Сменете тапета в коридора

Усещането, че сте у дома, трябва да дойде още на входа. А това означава да се погрижите за смяната на тапета или боята в коридора.

3. Съсредоточете се върху хола

Ако не можете да решите дълго време какви цветове ще преобладават в хола, боядисайте една или две стени в любимия си цвят. С помощта на цветова схема визуално може да разделите стаята на зони.

4. Сменете осветлението

Ключът към уюта и комфорта е правилното осветление. Ето защо, след като имате акцентна стена в хола, можете спокойно да направите подмяната на старите осветителни тела. Може да изберете на прожектори, както и да поставят няколко допълнителни тела на стената или на пода.

5. Проектирайте „зона на комфорт“

Всеки апартамент трябва да има място, предназначено изключително за релакс. Можете да поставите мек стол в ъгъла на стаята, да сложите малка шкафче за книги или рафта, а защо не и масичка за кафе. Друго добро решение е да направите зона за почивка на перваза на прозореца, стига да е достатъчно широк.

Ако апартаментът има балкон, може да пренесета там вашата „зона на комфорт“. Така ще имате лично пространство и ще можете да се насладите на красива гледка.

6. Създайте кът за детето

Детето, като всеки възрастен, се нуждае от лично пространство. Ето защо, обмисляйки интериора на новия апартамент, не забравяйте, че то трябва да има свой кът, където да играе, да чете или да разговаря с приятел.

7. Сложете килим

Днес много хора отказват килимите в полза на голия под, защото изисква поддръжка или събира прах. Все пак е добра идея да имате поне малък мек килим в спалнята или хола. Веднага ще забележите как стаята е станала по-уютна, а подовете - по-топли. Освен това килимът е отличен вариант за зониране на пространството, ако живеете в едностаен апартамент.

8. Изберете красиви завеси

Завесите, като килима, могат да преобразят интериор до неузнаваемост за няколко минути. Затова изберете най-добрия вариант за вашия интериор

9. Закачете семейни снимки

Семейните снимки са точно това, което прави един апартамент индивидуален. Така може да добавите история към интериора, като използвате снимки. Поставете ги на рафтове или закачете на стената.

10. Украсете стената с голяма картина

Идеален акцент за стаята може да бъде голяма картина. Тя не само ще украси интериора, но и ще покаже вашата индивидуалност.

11. Вземете си стайни растения

Стайните растения могат да преобразят и украсят интериора за минути. Според експертите най-добър ефект ще постигнете с малки цветя, за които има място и на рафта, и на мивката, и на нощното шкафче.

12. Оптимизирайте системите за съхранение

Ако сте собственик на малък апартамент, тогава въпросът за съхранението е много важен за вас. Ето защо, когато купувате мебели, насочете вниманието си към функционални интериорни предмети със сгъваеми плотове, вградени чекмеджета и т.н.