Актьорът Антонио Бандерас откри свой театър в родния си град Малага в Испания. Театърът отвори врати на официална церемония в петък вечерта.

На откриването на "Театро дел Сохо" се състоя пищна премиера на мюзикъла "А Chorus line" ("Кастингът"), в която Бандерас изпълнява една от 26-те роли. Той се превъплъщава в персонажа на Зах, който е хореограф, провеждащ кастинг. Пиесата поставя акцента върху хората, които подкрепят театралната индустрия, но имената им остават неизвестни. На премиерата на шоуто имаше и оркестър с 22-ма музиканти.

Мястото е бивше кино, но е изцяло преправено от 59-годишния актьор, който като Пикасо е роден и израснал в Малага, пише France24.

"Няма звезди. Фокусът е върху онези хора, които наистина поддържат индустрията на музикалния театър, но които нямат името си на плакатите. Лицата им не попадат под прожекторите и те са неизвестни", каза Бандерас относно "Кастингът".

Определяйки мюзикъла като "класика", Бандерас обясни, че той разказва история за "онези, които се занимават с изпълнителски изкуства и всички страдания, които остават скрити зад кулисите".