Анджелина Джоли се присъединява към звездите с големи дарения по време на пандемията от коронавирус. Актрисата ще отдели 1 милион долара, които ще отидат към организацията „No Kid Hungry“, която се бори с детския глад по света.

Джоли заяви, че много от децата разчитат на училищните столове, за да се изхранват, но в момента нямат тази възможност заради пандемията от коронавирус. Десетки училища са затворени и уроците се преподават онлайн. „Много деца се изхранват, благодарение на училището си и това включва почти 22 милиона само в Америка“, казва тя в официално съобщение.

Бившата съпруга на Брад Пит допълва, че организацията „No Kid Hungry“ ще се опита да достигне до всяко дете в нужда, за да му осигури нужната храна за всеки ден. Основателят на фондацията заяви, че няма да позволи нищо да застане между едно дете и неговия здравословен начин на хранене, пише Tialoto.bg.

Джоли не е единствената, която дарява по време на пандемията от коронавирус. Баскетболистът Стив Къри и съпругата му осигуриха хранения на деца, които в момента не могат да ходят на училище и нямат възможност да се издържат.

Риана дари 5 млн. долара за борба с COVID-19, Арнолд Шварценегер отдели 1 млн., за да помогне на хората на първа линия, справящи се с вируса. Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс, Роджър Федерер, Нина Добрев, Бритни Спиърс и много други също се включиха с различни суми.