Всички сте срещали хлебарки в живота си и ще се съгласите с това, че тези насекоми са повече от ужасяващи. Борбата с тях не е никак лесна и обикновено е свързана с използването на химия.

За съжаление обаче не всички репеленти са ефикасни, а да не говори, че миризмата им е силна и непоносима. В този момент на помощ идват изпитаните домашни средства, чието действие е способно да оправдае изцяло очакванията ви.

Днес ще ви споделим коя е онази подправка, благодарение на която можете лесно и безпроблемно да се справите с нашествията на хлебарките.

Как с канела можем да прогоним хлебарките?

Лесно е. Единственото, което се изисква от вас да направите, е да посипете с канела местата, където сте виждали неканените гости. Доказано е, че те, както

Можете дори да използвате канелени пръчици, тъй като тяхната миризма е по-концентрирана. За още по-добри резултати, поставете канелени пръчици в чаша с вода и ги загрейте за няколко секунди в микровълновата печка. След това ги разпръснете на ключови места в дома си.

Някои хора предпочитат да използват етерично масло от канела, както и канелени свещи. Истината е, че и те дават добри резултати.

В канелата се съдържа веществото евгенол, което успява да прогони хлебарките. То е напълно безопасно за човешкото здраве. Именно то присъства в по-голямата част от репелентите, които се предлагат на пазара.

Опитайте този трик и си гарантирайте спокойствието в собствения си дом. Помнете, че методът с канела е подходящ за прилагане както на открито, така и на закрито, пише actualno.com.