Суеверията са толкова стари, колкото и човечеството. Много от тях се въртят около храната, а голяма част са се родили заради съвпадения, страх от непознатото или силна вяра в "магията". По-долу ще видите седем от най-интересните суеверия, свързани с храни и напитки, подбрани от foodpanda.
 
Чесън

Чесънът има мощен възпиращ ефект върху демони и вампири 

Чесънът не е просто добавка за подправяне на храната и предпазване от настинки, но и пази от лоши настроения. Този миризлив зеленчук има и мощен възпиращ ефект върху демони и вампири... ако вярвате в тях, предаде Дарик.
 
Сол
 
Да разпилееш сол се счита за голямо нещастие. Това вероятно се дължи на факта, че в миналото солта е била много скъпа стока

Яйца

Старо еврейско суеверие гласи, че консумирането на яйце с два жълтъка ще ви благослови с много деца 

Старо еврейско суеверие гласи, че консумирането на яйце с два жълтъка ще ви благослови с много деца. В Европа по-суеверните земеделски производители „засаждат“ яйца в своите полета или хвърлят яйчени черупки между редиците на културите, за да си осигурят добра реколта.
 
Хляб
 
Ако печете домашен хляб, винаги правете кръст върху тестото, за да изгоните злите сили.
 
Лук

Винаги събирайте обелките от лука в отделна торбичка 

Ако лукът ви падне на пода, ще изхвърлите късмета си, гласи старо поверие. Винаги събирайте обелките от лука в отделна торбичка, съветват суеверните хора.
 
Чай
 
Чували ли сте, че разбъркването на чая ви по посока на часовниковата стрелка ще провокира неприятности? Друго поверие пък гласи, че ако слагате захар вместо мед в чая, никога няма да се омъжите.
 
Спагети
 
Никога не режете спагетите в чинията си, защото така ще отрежете късмета и дълголетието си.