Когато сме влюбени, често изглежда така, че няма нещо, което да не направим за любимия. Въпреки това дори и в любовта има определени граници, които когато се прекрачат, ще накарат и най-романтично настроените сред нас да си тръгнат от една връзка, пише mila.bg.

Кои са 9-те грешки, които разписват пътния лист дори на най-голямата любов.

Нежелание за промяна

Не става дума връзката да е постоянно вълнуваща като първо посещение в лунапарк, но е жизнено важно да има място в отношенията и за нови неща. Ако партньорът ви настоява да ходи в един и същ ресторант всеки път или иска да почивате всяка година на едно и също място, защото не иска да излезе от зоната си на комфорт, то твърде вероятно е в даден момент да остане без вас.

Обвинява ви, че имате „твърде високи“ очаквания

Ако през ума ви минават мисли за късане с любимия, най-вероятно преди това сте направили множество опити, за да спасите връзката. Но ако партньорът ви откаже да обсъжда неща, които ви тревожат, и в същото време продължава да се оплаква от нереалистичните ви искания и очаквания, то със сигурност е време да си тръгнете от тези отношения.

Пренебрегва ви за сметка на приятелите си

Понякога се случва общите ви планове да пропаднат заради непредвидени обстоятелства, но ако това се случва често, може би сте на крачка от това да разберете, че вашето значение за партньора е доста отслабено и с разклатени позиции. В такъв случай има ли смисъл да храните едни отношения, които са на смъртно легло.

Държи се потайно

Ако се държи така, че има какво да крие, дори това да не означава, че ви изневерява, то със сигурност не му е чиста работата. Ако любимият ви избягва да отговаря на текстови съобщения, когато е близо до вас, говори с неясноти за плановете си, заема защитна позиция, когато го питате с кого има среща или защо закъснява, това говори за действия, които най-вероятно няма да са ви по вкуса. Липсата на честност и откритост ще накара всеки човек да иска да търси друга, по-стабилна връзка.

Партньорът ви никога не е там, когато имате нужда от него

Това не означава непременно, че се мотае с приятели или играе видеоигри. Отсъствието на един човек не се характеризира само с физическа липса. Той може да стои до любимия си и въпреки това духом да е на светлинни години. Ако партньорът ви не е там за вас, когато нещо ви тревожи, или дори имате нещо щастливо за споделяне, то твърде вероятно е да ви приема за даденост. А кой би искал да е част от такива отношения?

Държи се като мамино детенце

Инфантилният индивид не си прави планове, никога не иска да води разговори като възрастен човек и обвинява партньора си, че се заяжда с него, когато той иска от него да поеме за нещо отговорност. Малко хора биха изтърпели капризите на маминото детенце до тях, с което първоначално са искали да градят семейство.

Игнорира мнението ви

Когато трябва да се вземат решения, които засягат и двамата във връзката, всеки от партньорите очаква, че неговото мнение ще бъде взето предвид. Но ако единият налага своето по-често, това може да е знак за другия, че не е достатъчно уважаван и че неговата преценка на ситуацията е маловажна или непотребна.

Поставя кариерата си на първо място

Чудесно е, когато човек има големи мечти за постигане, но когато сте в отношения, е важно да отделите време, за да се съсредоточите и върху партньора си и да му покажете, че той е приоритет за вас. Ако любимият е постоянно зает с бизнес срещи и командировки и няма време за вас, колко време мислите, че ще издържите да сте в такава връзка.

Сравнява ви с други хора
Може да бъде някой от бившите партньори, колега, приятели, родители. Постоянното ви сравняване на с хора миналото миналото и настоящето на любимия е много опасна грешка, която може незабавно да разруши връзката. Това влияе негативно върху самочувствието, което в крайна сметка може да се окаже причина за край на отношенията.