Питали ли сте се някога защо отношенията между свекърви и снахи са толкова сложни?

Майките са специални и незаменими и тяхната неизмерна любов понякога може да премине границата и да разстрои снахата.

Свекървите са жени с много житейски опит. След като децата им създадат собствено семейство, майките искат да ги насочват със съветите си, което може да разстрои снахите, които смятат, че им натрапват мнението си.

За всяка жена е важно да се впише в семейството на съпруга си и уважението е в основата на една такава връзка.

Понякога можем да си създадем погрешна представа за майката на мъжа ни и това е основната причина, поради която тя не се чувства свободна да показва любовта си към нас.

По-долу ще прочетете кои са сигурните знаци, че свекърва ви наистина ви обича и, че е време да ѝ отвърнете със същото.

Иска да ви опознае по-добре

Ако свекърва ви вече няколко пъти ви е споменала, че би искала да я посещавате по-често, то това не значи, че иска да ви контролира, а, че иска да ви опознае по-добре.

Ако ви разпитва за работа, хобита, интереси и за връзката ви със сина ѝ, тя просто иска да се увери, че и двамата сте истински щастливи.

Тя не смята сина си за винаги прав

Ситуация, в която свекървата се намесва в кавга между вас и съпруга ви (съответно сина ѝ), може да бъде изключително дразнеща.

Това е една от ситуациите, в които повечето жени реагират остро и обясняват на свекървата, че е прекрачила границата. Ако обаче свекървата не винаги застава на страната на сина си, а понякога подкрепя вас, то това е добър знак за отношението ѝ към вас.

Търси помощта ви в кухнята

Ако сте организирали семейно събиране и свекърва ви непрекъснато ви вика, за да ѝ помагате в кухнята, това може да означава, че тя иска да покаже на по-широкото семейство, че вие двете сте добре работещ екип и, че тя се гордее с вашите умения.

Винаги говори хубаво за вас

Макар и двете да сте от различни светове, тя често изтъква добрите ви качества. Гордее се с кариерата ви и, че сте отгледали добре внуците ѝ.

Понякога ви пита за рецептата за някоя ядене или ви хвали за вкусния обяд, който сте приготвили. Ако имате такава свекърва, бъдете сигурни, че тя много ви обича и се радва, че сте избраницата на сина ѝ.

Уважава брака ви

За всяка майка е важно детето ѝ да е щастливо. Междувременно обаче на свекърва ви ѝ е ясно, че живеете със сина ѝ и любовта понякога може да бъде сложна.

Въпреки че ѝ е трудно да приеме, че вече сте най-важната жена в живота му, тя се отнася с уважение към вас.

Помни важни дати

Ако свекърва ви изпрати съобщение за вашия рожден ден или годишнината от сватбата и ви подари точно това цвете, за което веднъж сте споменали, това означава, че тя се интересува от вашите чувства и иска да се чувствате добре.

Вълнува се от общото ви бъдеще

Ако свекърва ви планира събирания, говори за увеличаването на семейството ви, за майчинството и всички предизвикателства, които носи бракът, това не означава непременно, че иска да ви наложи своя начин на живот, а че ви вижда в живота си в дългосрочен план.

Не ви сравнява с други хора

Може би вашата зълва печели повече от вас или е доброволец в благотворителна организация.

Може би девер ви вече има свои деца, а вие все още не сте готови да предприемете тази стъпка.

Може би сте решили, че не искате брак, а по-скоро нетрадиционна връзка. Ако свекърва ви все пак уважава вашите желания и решения, то значи тя наистина ви уважава и цени.