Цял живот правим нещата по един начин, докато един ден не чуем или не прочетем отнякъде, че сме в тотална грешка. Оказва се, че вредим на тялото си по много и различни начини, когато си взимаме душ. Това са най-често допусканите грешки, които по-добре да спрете да правите.

1. Да си миете лицето под душа - водата, с която миете тялото си, е с по-висока температура, което вреди на кожата. Лицето се мие с хладка вода.

2. Да си взимате душ с гореща вода - не прекалявайте, това дразни кожата и може да предизвика влошаване на състоянието ѝ.

3. Дългите душове - колкото повече време прекарвате под душа, толкова по-вероятно е кожата ви да стане суха.

4. Да не сушите гъбата за тяло - топлата и влажна среда е идеална за разпространение на какви ли не бактерии. Винаги трябва да изсушавате гъбата след душ.

5. Секс - да, сексът под душа означава един куп бактерии, с които по-добре да не сте запознати.

6. Да си миете косата всеки ден - изключително вреден навик, с който косата се омазнява прекалено бързо, а кожата на главата се дразни от честото ползване на шампоан.

7. Да пропускате да си измиете краката - логиката, че цялата сапунена вода така или иначе се стича до краката ви, не върши работа, когато говорим за хигиена.

8. Да се бръснете със стара самобръсначка - е, всички знаем защо е грешка, по-добре използвайте новата и не пестете от това.

Източник: Actualno.com