70-годишна индийка роди първото си дете, предаде Франс прес. Даджиндер Каур увери, че не се чувства прекалено възрастна, за да бъде майка. Жената родила момченце на 19 април, след като прибегнала до ин витро оплождане в специализирана клиника в индийския щат Хариана. 

Тя и съпругът й Мохиндер Сингх са женени от 46 години и живеят в град Амритсар, Северозападна Идния. Те вече били изгубили надежда, че ще имат дете. Освен това двамата страдали заради презрителното отношение към тях, защото в родината им безплодието е смятано за Божие проклятие.

"Господ чу молитвите ни. Грижа се сама за детето си. Имам чувството, че съм изпълнена с енергия. Съпругът ми е много внимателен и винаги ми помага, когато има възможност да го стори. Видяхме реклама за ин витро оплождане и си казахме, че би трябвало да опитаме, като се има предвид, че искам да имам бебе", споделя щастливата майка.

Даджиндер Каур твърди, че е на около 70-годишна възраст. В Индия много хора не притежават удостоверение за раждане. В комюнике на клиниката пък се казва, че родилката е на 72 години.

Бебето е заченато от яйцеклетки и сперма на двойката и е в добро здравословно състояние. Момченцето тежало два килограма при раждането си и се казва Армаан. 

Бащата Мохиндер Сингх, който е собственик на ферма край Амритсар, не е притеснен от късното родителство. 

"Хората говорят какво ще стане с детето, когато починем. Но аз вярвам в Бог. Той е всемогъщ и вездесъщ. Така че той ще се погрижи за всичко", обяснява мъжът, цитиран от АФП. 

Ръководителят на клиниката Анураг Бишнои коментира, че първоначално е бил скептичен относно шансовете на Даджиндер Каур да забременее чрез ин витро и да износи плода.

"Първоначално се опитах да ги разубедя, защото тя изглеждаше много крехка. След като направихме редица тестове и резултатите бяха добри обаче, реших да продължим", допълни Бишнои. 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg