С искрената си усмивка и мечтата си да стане футболист, Микаил Акар прилича на всяко друго 7-годишно момче. Този млад талант на експресионизма обаче вълнува артистичните среди от години, пише Франс прес.

Получил прозвището "Малкия Пикасо" от германските медии, роденият в Кьолн Микаил Акар продава свои картини за хиляди евро в целия свят.

„На 7-годишна възраст той си създаде репутация в света на изкуството. Интерес към творбите му има в Германия, Франция и САЩ”, отбелязва баща му и негов рекламен агент Керем Акар. Той открил случайно дарбата на сина си, след като му подарил платно и четки за четвъртия му рожден ден, защото на Микаил му било омръзнало да си играе с колички и фигурки.

 

„Първата му картина е фантастична - първоначално помислих, че е нарисувана от съпругата ми, макар че не е художничка”, пояснява Керем Акар. „Казах си, че това може да е някакво съвпадение, но след втората и третата му картина стана ясно, че Микаил притежава талант”.

Картините в искрящи цветове на момчето напомнят абстрактния експресионизъм в творбите на Джаксън Полък, който е сред идолите му заедно с Жан-Мишел Баскиа и Майкъл Джексън.

Картина на Микаил Акар неотдавна бе продадена за 11 000 евро, като приходите от продажбата й са предназначени за детска асоциация, спонсорирана от вратаря на германския национален отбор по футбол Мануел Нойер.