Много хора си мислят, че за да бъдат добри в секса, е нужно да имат техника и богат набор от пози, които владеят. Сексът обаче не е състезателен спорт, а интимно и лично преживяване, като удоволствието от него е пряко свързано с емоционалното ни състояние.

Ето шест признака, които според психотерапевтите имат отношение към лошото представяне в леглото.

Липсва ни увереност

Заради липсата на увереност в себе си някои хора настояват да правят секс на тъмно или пък само под завивките. За да се почувстваме по-освободени, е добре да се съсредоточим върху нещата, които харесваме и ни карат да се чувстваме добре и предразположени. Можем например да пуснем музика или пък да запалим свещи, за да си създадем настроение.

Снимка 658911

Лесно се разсейваме

За да бъде сексът наистина удоволствие, е нужно да сме осъзнати и фокусирани. Разсейването просто разваля момента. Хубавото интимно преживяване означава свързаност - когато човек се "изгуби" в удоволствието от него, без дори да мисли за следващия си ход, сякаш танцува с партньора си.

Не говорим с партньора си за секс

Тук не става дума да водим дълбокомислени разговори на сексуална тематика, а по-скоро да се опознаем с половинката си и да разберем какво харесва и какво не. Никога не е излишно също така да му/ѝ направим комплимент - не само за това как изглежда и какво намираме за привлекателно, но и за това как ни кара да се чувстваме.

Снимка 658912

Не разнообразяваме

Обикновено мъжете са по-склонни да казват, че сексът им доскучава, когато са в по-дългосрочна връзка, отколкото жените. При всички случаи обаче разнообразяването на рутината е от полза, за да поддържаме вълнението при сексуалното преживяване.

Снимка 658913

Липсва ни синхрон

Сексуалното желание при едни хора може да се различава от това при други. Докато някои предпочитат да правят секс вечер, други предпочитат сутрин. Едни имат по-голямо желание за секс, докато други - по-ниско. И в нито един от случаите няма нещо лошо. За да се насладим на интимните моменти с половинката си обаче е добре да намерим общ синхрон.

Срамуваме се, ако не стигнем "края"

Едва ли за някого е изненада, че мъжете изпитват по-голяма тревожност относно сексуалното си представяне и достигането до "края" в сравнение с жените. Можем да намалим напрежението, като се съсредоточим върху физическите си усещания, вместо само върху удоволствието на партньора си, пише New York Post.

 

Източник: Lifestyle.bg