През лятото, когато навън е горещо, искаме обстановката в дома ни да е минимално претрупана с предмети и аранжировка. Много хора дори вдигат килимите си, за да намалят горещината в жилището си и да го направят по-прохладно. През зимата обаче е обратното – търсим уюта, усещането за топлина, водени от желанието си да се сгушим на топло.

Как да направите дома си по-уютен и приветлив през зимата с няколко прости промени?

Обновете спалното бельо

Памукът, ленът, коприната и сатенът са чудесни материи за лятото, но за зимата бархетът е просто идеален. Той ще ви създаде необходимия комфорт и ще ви накара да се чувствате меко, удобно и топло, когато се сгушите в леглото.

Подредете топли пантофи за всички в антрето

Купете по един нов чифт топли пантофи за всички от семейството и ги подредете до входната врата. Така всеки, който се прибира вкъщи, ще може да обуе домашната топлина на краката си, да се усмихне и да се сгуши в домашния уют, който сте създали в студените зимни дни и вечери, пише Az-jenata.bg.

Подредете пухкави възглавници върху холната гарнитура

Пухкавите, мъхести и меки декоративни възглавници създават много уют вкъщи. Ако имате мека мебел и в кухнята или трапезарията, можете да ги добавите и там за повече настроение и комфорт.

Добавете топлина и под краката

Килимчетата и постелките са още един чудесен начин да направите жилището си по-приветливо и създаващо уют през зимата. Навсякъде, където от пода лъха студенина заради настилката и най-вече където стъпвате често, постелете топли постелки или малки килимчета.

Помислете и за намаляване на осветлението

За създаване на повече уют в дома можете да разпръснете осветлението и да го направите по-приглушено. За целта не е нужно да правите ремонт. Достатъчно е да добавите локални нощни лампи, които да ползвате с приоритет пред централното осветление на тавана.

Покрийте дивана с шалте или покривка

Кувертюрите за диван са един прекрасен вариант за създаване на повече топлина и уют през зимата. Те се перат лесно, защото също така лесно се свалят. Изберете подходяща покривка от пухкава мека материя, която да ви топли през зимата.