Всеки иска перфектното тяло, но не всеки знае как да го постигне. Основното за постигане на добър резултат е намирането на добър хранителен режим и съчетаването му с подходящи тренировки.

Талията е една от най-проблемните части от тялото. Там натрупаните мазнини се премахват най-трудно. Понякога в желанието си да имаме плосък корем, правим няколко основни грешки, които ни пречат. Ето кои са те и защо не бива да ги повтаряте:

1. Неправилно позициониране

Когато правите различни вариации на коремни преси, важно е как ще се позиционирате. Ако изправяте гърба твърде много, рискувате да получите някоя травма и да претоварите кръста по-бързо. За да ви е по-лесно, се отпуснете леко назад с гърба, пише Tialoto.bg.

2. Тренировки всеки ден

В началото мотивацията за спортуване е по-голяма. Ако човек има повече свободно време, нищо не пречи да тренира всеки ден, но няма да е ефективно. Добре е да правите известна почивка между активностите и да не посещавате залата всеки ден. Ако все пак имате желание да го правите ежедневно, се постарайте да редувате упражнения за натоварване на различните мускулни групи.

3. Прекаляване с планк

Планкът е предизвикателство за тялото, при което се натоварват всички мускулни групи. Ако сте свикнали с натоварването, сигурно без проблем издържате по 5 минути в тази поза, но все пак не прекалявайте. Твърде дългото стоене по този начин не е чак толкова полезно и носи риск от травми.

4. Липса на разнообразие

Ако искате да направите плосък корем, правете по-разнообразни упражнения. Не се вглъбявайте само в коремните преси и планковете. Консултирайте се със специалист, който да ги съчетае с кардио, например, за да може по-лесно да изгубите излишните мазнини. Това ще ви помогне да отслабнете по-бързо.

5. Не опитвате нови неща

На старта на тренировките всичко ви се струва трудно, дори невъзможно. Потите се и се изморявате бързо. След няколко месеца обаче нещата, които са ви коствали толкова много усилия, ви се виждат като детска игра. Усетите ли това, опитайте нещо ново и непознато и надграждайте. Не се задоволявайте само с упражнения, които познавате. Променяйки тренировъчния си режим имате шанс да постигнете онова, което целите, а именно плоското коремче.

6. Липса на магнезий

Минералът насърчава топенето на мазнините. Когато започнете да тренирате, е добре да го приемате по-често. Той понижава нивата на глюкоза и инсулин, които могат да причинят рязкото покачване на килограми.

Яжте повече зеленчуци, боб и ядки, богати на магнезий, особено след тренировки, за да си осигурите нужното количество.