Спазването на диета не е лесна задача. Смятате, че основната цел е просто да започнете да ядете здравословна храна, но по-важно е да установите нови навици. За да улесните процеса на отслабване, ви предлагаме 5 съвета, които ще са ви от помощ.

1. Когато ядете навън, винаги избирайте възможно най-малката порцияОтделете време, за да прочетете менюто. Дори да е място, където продават хамбургери или друга нездравословна храна, изберете най-малката порция, която предлагат.

2. Бъдете по-положителни, всяка мисъл има значение
Идеята е да се фокусирате само върху добрите мисли и да повтаряте целите си по положителен начин, сякаш те са мантра. Например: „Ще сваля 3 килограма. Това е просто прекрасно.“, „Бавно, но сигурно“, „Мога да ям само порцията, която съм поръчала“, „Мога да кажа „Не“ на десерта“. Такива оптимистични фрази ще ви помогнат да постигнете целите с положително отношение.

3. Ако сте гладни, миришете банани
Това може да звучи откачено, но всъщност е доказано, че мирисането на храни като ябълки, мента или банани може да заблуди мозъка ви и да го накара да мисли, че не сте гладна. Изследване, включващо 3000 доброволци, които са помирисали тези храни, когато са били гладни, са открили, че техният апетит е намалял и резултатите скоро се отразили на кантара.

4. Синьото е вашият нов любим цвят
Едно скорошно проучване показа,че синьото намалява апетита. Затова опитайте да внесете някакви промени в интериора си със синя покривка, сини салфетки, сини чинии, чаши. Това се нарича психология на цветовете, при която се смята, че определени цветове стимулират апетита, а други имат обратния ефект.

5. Яжте пред огледало
Това може да ви звучи наистина откачено, но научни факти твърдят, че ако ядете, докато се гледате в огледало, това ще намали количеството, което приемате с една трета.

Източник: Скъпо дневниче