Със сигурност всички сме чували, че има места по света, на които човешки крак все още не е стъпвал. Тези територии все още са изцяло обитавани единствено от дивите животни. 

Голяма част от тях са толкова отдалечени и недостъпни, че отнема изключително много време, усилия и познания, за да се достигне до тях.

И все пак, онази част от тях, до която човекът е успял да достигне, често са обвити в мистерия и невероятна красота, защото това са места, останали непокътнати още от зората на нашата планета.

В галерията събрахме 5 недостъпни и тайнствени места в света, до които едва ли ще можете да стигнете. Вижте кои са те:

1. Тайните архиви на Ватикана

Всички, които са чели книгата на Дан Браун Шифрът на Леонардо, най-вероятно са си задавали въпроса има ли наистина Ватикана библиотека с тайни архиви. Отговорът е "да". Там се съхраняват едни от най-ценните книги и ръкописи в човешката история, за които обаче едва ли някой от нас ще получи шанса да прочете.

2. Стая 39

Тя принадлежи на една от най-секретни организации на Северна Корея. Смята се, че от тази митична стая председателят на националната комисия по отбрана Ким Жонг Ил е организирал пране на пари, което е била и основната дейност на водената от него органзация.

3. Планинският метеорологичен бедствен център

Това място е обвито в мистерия и малко хора знаят за него. Предполага се, че се намира в щата Вирджиния. Създаден е през 1950 г., съществува и до днес. Ако се появи заплаха за живота на американския президент и ограничен кръг достатъчно важни лица, те ще се укрият там.

 

4. Белият клуб на джентълмена

Това е най-известният клуб на джентълмена в Англия. Основан е през 1953 г. От италианеца Франческо Бианко. Клубът е известен с "книгата на залаганията", в която членовете правят какви ли не странни залози. Жени не се допускат до клуба.

5. Великият олтар Исе

Това светилище води началото си от 4 г. пр. Хр. и се състои от 100 олтара в Япония. Посветен е на Аматерасу - богинята на Слънцето. Олтарът се събаря и изгражда наново на всеки 20 години.