Едни от най-трудните за редуциране мазнини са тези в областта на талията. Без редовна физическа активност и упражнения, няма как да стопим коремчето. Но храненето е не по-малко важно. Затова споделяме 5 комбинации от храни, които могат да спомогнат да се разделите с излишните мазнини по-бързо.

Извара/скир, горски плодове и бадеми

Когато искате да отслабнете е важно да добавите към менюто си качествен протеин, като нискомаслена извара или исландския млечен продукт с почти никакви мазнини, наречен скир. Протеините ни дават енергия, ситост.

Също така, протеините с бавно усвояване, ни осигуряват аминокиселината триптофан, която ни помага да спим добре, успокоява ума. Към изварата или скира не забравяйте да добавите горски плодове и сурови или печени бадеми, но без сол. Те са богати на антиоксиданти и също спомагат за елиминирането на излишните мазнини, пише Az-jenata.bg.

Листни зеленчуци с авокадо

Зелените листни зеленчуци като спанак, зеле кейл, маруля, имат ниско съдържание на калории и са чудесни за вашето коремче, защото му осигуряват фибри, подобряващи храносмилането. Освен това осигуряват и важни хранителни вещества като калций, който е важен за топенето на излишните мазнини.

От друга страна, има добри мазнини като авокадото, които ни осигуряват енергия, ситост и спомагат за изгарянето на излишните такива. Ето защо не пропускайте да си приготвите здравословна салата със зелени листни зеленчуци и авокадо.

Яйца, люта чушка и грейпфрут

Когато искате да свалите коремните мазнини и изобщо да отслабнете, включете в менюто си яйца. Много добър източник на протеини са, богати на белтъчини, спомагащи за изграждането на мускули.

Ако сте любители на лютите чушки, добавете малко количество от тях към яйцата. За капсаицина открит в лютите чушки е доказано, че потиска апетита и повишава способността на тялото да изгаря мазнините като енергия. За финал се насладете на половин грейпфрут. Той е богат на фитохимикали, които ускоряват изгарянето на излишните мазнини.

Спанак, ябълка, джинджифил

Ако сте любители на смутитата, няма нужда да се отказвате от тях, когато се опитвате да стопите мазнините в областта на талията. Пригответе си засищаща напитка със спанак, ябълка, джинджифил и вода. По желание може да я обогатите с ядки, ленено семе или чия. Получавате важни хранителни елементи, малко калории, повече енергия, а джинджифилът спомага за топенето на мазнините.

Киноа, авокадо, черен боб

Киноата е суперхрана, подходяща за вашата здравословна диета. Тя е богата на аминокиселината лизин, която не само спомага за изгарянето на мазнини, но и помага за поддържането на здрави кости и кожа. Редовната консумация на киноа, спомага за изграждането на мускули.

От друга страна, черният боб често присъства в диетичните режими на хранене. Той е растителен източник на протеини, фибри. Може да си го приготвите под формата на салата с киноа, авокадо или да го замените с парче риба, пилешко.