Едва на 27 години Вивиан Ту прави първия си милион. И въпреки че тя произхожда от скромно семейство, което не е имало големи финансови заможности, успява да стартира кариерата си на Уолстрийт.

Още в самото начало Вивиан придобива доста по-ясна представа за това как мислят богатите. По думите ѝ те не са толкова фокусирани върху спестяване, а повече наблягат на инвестиране.

Ето и кои четири не толкова типични правила Вивиан издава, че богатите задължително спазват (докато повечето хора пренебрегват).

Активи вместо пасиви

Богатите хора влагат по-голямата част от покупателната си способност в закупуване на активи, които да им печелят пари с течение на времето, вместо пасиви, които реално им струват пари. Така например вместо скъпа кола, те ще предпочетат да купят имот, който да дадат под наем.

Снимка 648471

Свободно мислене

Средностатическият човек често е обременен от чувството, че никога няма да има достатъчно пари и вечно трябва да спестява. Проблемът с този начин на мислене е, че кара хората да се конкурират с други на дъното на пирамидата и така те прекарват времето и енергията си в съревнование помежду си за ресурси.

Снимка 648472

Ботатите хора от друга страна знаят, че могат да се погрижат за сметките си и не се притесняват. Затова и имат по-освободено мислене и решават какво да правят с времето си, вместо да се фокусират само върху това, което трябва да направят, за да оцелеят.

Мислене в перспектива

Богаташите са наясно, че понякога нещата отнемат време и трябва да се въоръжат с търпение. На тях не им е чуждо например да трупат пари в пенсионна сметка и да не ги харчат докато не навършат 60 години.

Снимка 648473

Богатите хора знаят също така, че само защото не могат да похарчат определени пари на момента, те не са изчезнали. И дори предпочитат да изчакат колкото се може повече време, ако са наясно, че в бъдеще ще получат съответно повече пари.

Отворено съзнание

Вероятно бихме останали изненадани от този факт, но богатите всъщност си помагат един на друг и си дават препоръки и съвети. Те съзнават, че когато самите те са отворени да споделят опит и знания, останалите ще правят същото и за тях.

 

Източник: Lifestyle.bg