Има неща, които са по-вредни за организма и здравето ни дори и от захарта. Те могат да предизвикат редица заболявания и последици от прекомерното им използване. Вижте кои са те:

Нитритни продукти

Това са вещества, които се използват за увеличаване на срока на годност на храните и са под формата на консерванти и оцветители. Обикновено можем да ги срещнем в консерви, колбаси и преработено месо, а прекомерната им консумация, е изпълнена с много риск от проблеми с храносмилането.

Изкуствени подсладители

Би трябвало хапването на храни с изкуствени подсладители да навреди по-малко на фигурата и здравето, но в действителност не е вярно, защото изкуствените подсладители не успяват да подлъжат мозъка да не получи сигнал, че сте яли от любимото сладко. Което от своя страна води до много повече консумация на храна и растеж на чувството за глад. 

Енергийни напитки

Те са пълни с подсладители, които вече споменахме и второ, богати са на редица стимуланти, които са много вредни за организма. Те са способни да влошават настроението, апетита и съня, пише актуално.ком