Следващата 2024 година ще бъде годината на Зеления дървен дракон според китайския календар. Драконът е много почитан в Китай - той се е превърнал в символ на императорска власт, както и на щедрост и отзивчивост. Годината на Дракона се свързва със сила, власт и късмет. Смята се, че това време е благоприятно за начинания и постигане на изключителни резултати.

Кога ще настъпи годината на Дракона според източния календар и какво ни обещава?

Драконът ще поеме управлението от 10 февруари 2024 г. до 28 януари 2025 г. Дървото е тазгодишният елемент, който може да осигури допълнителен аспект на растеж, устойчивост и развитие. Елементът дърво също се свързва с растежа и зеления цвят, което може да показва повишен фокус върху здравето, фитнеса и благополучието през тази година. 

Дървото също се свързва с корените и семейните ценности. Това може да подчертае важността на семейните отношения, традициите и подкрепата от близките. Но също така си струва да запомните, че Драконът е доста опасно създание, което лесно се ядосва, но ако се отнасяте към него с уважение, той ще ви помогне да преодолеете всякакви препятствия и да излезете невредими от всякакви ситуации.