Ефирна рокля, малко спирала и парфюм, заключил в себе си сладостта на дните са най-необходимите неща за всяка дама за вълнуващо лято. 

А то е в разгара си, навън е горещо, а животът кипи и никого не чака.

Плановете са по цял ден, по цяла нощ, по цялата шир на града. Има няколко неща, които искам да взема със себе си, за да се чувствам подготвена, но не искам да се размотавам с раница, която да ми пази топло на гърба, а торбите ми пречат. История, стара почти като света – в малката си чанта искам да събера всички essentials, с които да се чувствам свежа и въоръжена за всичко, което може да се случи в развоя на деня.

Той започва в 7:03 с първата аларма, която се опитва да вдигне сънената ми глава от възглавницата. Не обичам да се будя в точен час, това сякаш подклажда усещането ми за насилствено събуждане. Изхлузвам се на постелката за йога, която свикнах да не прибирам, и се разтягам като котка на горещ ламаринен покрив. Прозорецът на стаята е широко отворен и градската глъч започва да се усилва с всяка изминала минута. Влизам за бърз душ, докато кафеварката на котлона забълбука и от малкия отвор на капачето ѝ започне да ухае на събуждане. Нямам време за много повече размотаване вкъщи.

Ефирна рокля, малко спирала и парфюм, заключил в себе си сладостта на дните.

Грабвам чантата, поемам си дълбоко въздух и се гмуркам в движението към по-добро аз, по-добър свят, по-добро бъдеще. Ключове, телефон, портмоне… за малко да забравя. Намирам място за:

Парфюмът

Няма да е лято, ако в средата на деня плановете ми не се променят. Докато редакцията жужи от постоянното тракане по клавиатури, телефонът ми звъни. „Ало, довечера има концерт на „Молец“ в „Строежа“, идваш ли?“ Отговорът винаги е положителен, защото времето е наше и нямаме право да изпускаме магичните споделени моменти с приятели, защото няма кога да минем през къщи. В края на работния ден имам нужда само от две пръскания на местата по тялото, където сърцето ми сякаш се опитва да излезе от мен и да се материализира на събитието.

Още с първите впечатления ароматът разгръща женствеността си.

Симфонията му започва с розов акорд – есенция от брана на ръка роза Испарта, нотки на роза Сентифолиа, розова вода, розово абсолю, с експлозивни и плътски въздушни акценти, създаващи апетитен флорален взрив. Вторият акорд ме връща към миналото, когато се редях на опашка за пристрастяващите карамелени пуканки пред лятното кино, а безвремието властваше над топлите месеци. За финал на кожата ми се задържа нежният аромат на неустоима бурбонска ванилия.

От вътрешността на флакона и чак до ръбовете му блестящите цветове изразяват решителността и оптимизма на поколението, което желае да тръгне по пътя към по-добро бъдеще. Холографският ефект върху ореола подчертава линиите му за още по-смело въздействие, създаващо истински обект на желанията. Пламтящата прасковена бутилка пък е изработена от рециклирано стъкло и е силно напомняне винаги да преследваме това, което сме създадени да бъдем.

Спиралата

Денят в тези температури винаги оставя отпечатък върху лицето ми. Лятото рядко слагам много продукти, за да оставя кожата си да диша, но съм стигнала до извода, че слой спирала може да ме накара да се почувствам готова да покоря света. Дори и да не стигна до нея сутрин, през последните години се е превърнала в неизбежно присъствие в чантата ми, без значение дали отивам само до офиса или само за бързо кафе с приятелка

– не се знае кога плановете ще се променят.

Le 8 Hypnôse е вдъхновена от стремежа към устойчивост и все по-добри съставки, които от марката предлагат на потребителите. Формулата без восък е нещо иновативно и изключително приятно на миглите. Свикнала съм с лек грим и не понасям да усещам миглите си тежки, така че това определено е важен фактор, когато избирам нови продукти за ежедневието си. Формулата на тази е обогатена с 91% активен черен балсам, което я прави наситено черна, и 8 ревитализиращи аминокиселини, които да надградят над богатството, което имаш, вместо да изтощават миглите ти. Четката е от естествени влакна, които не драскат деликатната кожа на клепача, а премахването може да стане и само с топла вода – това е страхооотно облекчение!

Визията е изцяло вдъхновена от концепцията за устойчиво и екологично бъдеще, с мисъл за природата и за нас. Флаконът с дизайн на емблематичната френска стъкларница Pochet du Courval е изработен, както можеш да предположиш, от стъкло, четката е от възобновяеми материали, а чистата формула на самия продукт я прави изцяло рециклируема. Усещането, че правиш нещо хубаво за себе си и природата, те приобщава към семейството на Lancôme и да, чувството е чудесно.

Е, вече наближава полунощ.

Събличам емоциите от себе си, измивам отпечатъка на деня от лицето си, а от падините под врата ми още се носи възхитителна ванилия.

Източник: goguide.bg