Хората, които обичат да пътуват, сигурно имат собствени правила за намаляване на разходите си. Но ако първото, което търсите на летището е - откъде да хванете такси или да обмените пари, тогава трябва да видите този списък с най-масовите туристически грешки. 

Вижте няколко начина, по които туристите харчат излишни пари:

1. Пътуват през деня

Пътуването през нощта е възможност да спестите пари за нощувка. Ще стигнете там, където искате да отидете, без да губите деня си в път.

2. Не знаят правилото на шестте пресечки

Храната обикновено е двойно по-скъпа в близост до популярните туристически атракции. Ако изминете шест пресечки разстояние, ще спестите пари и ще се потопете в ритъма на местното население.

3. Подминават споделянето

Вероятно сте чували за услуги за споделено настаняване като Couchsurfing, но има и приложения за споделяне на пътуване като BlaBlaCar и други, които ще ви помогнат да се свържете с местни хора и други пътници, които са в същата посока.

4. Резервират всичко предварително

Ранната резервация върши работа, но предварителното резервиране ви ограничава. Ако го избегнете, можете да останете на мястото, което ви харесва за по-дълго време. Ако искате да напуснете по-рано, няма да се налага да плащате допълнителни такси.

5. Обменят валута при неизгодни условия

Проверете обменните курсове предварително и вижте какви са условията на вашите банкови карти за теглене на пари извън страната. Таксите за теглене в чужбина обикновено са високи, но има различни начини да си спестите от този разход. При някои банки можете да теглите без такса от банкомат на същата компания, пише Dariknews.bg

6. Стават жертва на джебчии

Няма нищо по-неприятно от това да си на хиляди километри от дома, без документи, пари, телефони. Разделете ценните си неща в различни чанти или ги оставете в хотелския сейф. Никога не оставяйте нещата си без надзор.

7. Пропускат пътната застраховка

Никой не е застрахован от пътен инцидент. Затова си струва да не пропускате пътната застраховка.

8. Не знаят правилата за бакшиш

На някои места бакшишът е включен в сметката, а на други се възприема като нещо обидно. Преди да пътувате, проучете, за да си спестите неудобството.

9. Не уведомяват банката за пътуване в чужбина

Ако искате да използвате картата си в чужбина, уведомете банката, че ще пътувате – има опасност да замразят сметката ви поради съмнителна активност.

10. Предоверяват се на туристическите брошури

Проверете туристическите форуми преди да пътувате, за да получите най-добрите оферти и не се предоверявайте на туристическите брошури.

11. Не проверяват всички възможности за транспорт

Наемането на кола е скъпо. Ако не пътувате с кола, проверете обществения транспорт. Понякога хотелите предлагат безплатни или евтини трансфери до летището.

12. Държат всичките си пари на едно място

Добре е да носите пари в брой със себе си, но е добре да имате и допълнителни резерви на няколко други места.