Намесата на дизайнер в обзавеждането на жилището в много случаи е непосилен разход за семейството. Иска ни се да се допитаме до професионалист, но това не е по джоба ни. Това обаче не се налага, в случай че следваме няколко основни съвети. Така самите ние ще се превърнем в професионалисти.

1. Изберете перфектния цвят

Когато трябва да изберете цвят, не мислете само за бяло или кремаво. Рискувайте и заложете на по – смели и ярки нюанси като червено, кафяво, а защо не и черно. Таван в бяло обаче е добър избор и ще направи стаята да изглежда по-голяма.

2. Баня като в хотел.

Това означава без претрупан плот и без никакви аксесоари и козметика по него. изключение може да направи малка кошница с ежедневния крем и лосион. Бели кърпи в кошница и саксийни растения ще направят помещението по – стилно и красиво.

3. Кът за сядане в спалнята.

Изглежда нелогично в спалнята да има кресло или диван, но ако имате място сложете тапицирана пейка или стол и малка маса за сядане в ъгъла. Това ще създаде впечатлението, че стаята е по-голяма.

4. Декорирайте масичка за кафе като професионалист.

Когато декорирате масата в хола, започнете с нещо голямо и привличащо вниманието в средата – цвете във ваза, купа със сухи цветчета или мидички, добавете няколко арт – книги с лъскави корици и завършете със свещ.

5. Осветлението.

Осветлението прави стаята. Сложете лампи на всякакви нива – на пода, на масата, по стените, висящи. Разбира се, всичко трябва да е балансирано, а различните слоеве съчетани. Целта да се чувствате комфортно, а не като на сцена.

6. Бързо освежаване

Много лесно и бързо стаята може да придобие свеж и завършен вид. Орхидея на масата, кашмирено одеяло или възглавница с хубава калъфка са избор, с който  няма да сбъркате.

7. Не забравяйте за мястото на открито.

Ако имате голяма и хубава тераса, не я пренебрегвайте, а я превърнете в част от кухнята или хола. Обзавеждането трябва да е свързано с вътрешното пространство. Дори да сложите само два стола и малка маса за напитки , ще имате нова стая!

8. Направете добро първо впечатление на гостите.

Статистически, имате осем секунди на входната врата, за да направите добро впечатление. Това може да стане ако боядисате входната врата с неочакван цвят, сложите забавна изтривалка или създадете атрактивна визия с коридора.

9. По – висока стая

За да създадете илюзия за по-висок таван или по-големи прозорци, закачете завесите на възможно най-високо ниво!

10. Не бъдете скучни.

Променяйте, експериментирайте с цветове и текстури. Това ще доведе до по – интересно излъчване и ще направи дома ви впечатляващ.

Източник: Idei.bg