Каквото и да си говорим за свекървите и тъщите, едно е сигурно, рядко е нещо добро. Разбира се, че има прекрасни примери за семейно разбирателство между различните поколения, но за жалост, не са толкова често срещани, колкото би ни се искало.

Знаете стотици вицове и анекдоти за връзката свекърва-снаха. Много се е говорило и писало за отношенията между тези две жени, и много още ще се говори. За да сте сигурни, че вашата свекърва не е зла вещица като от приказките, проверете дали профилът ѝ отговаря на долуизброените характеристики. Ако отговорът е положителен, бягайте далеч и ако и това е невъзможно, поне избягвайте чести срещи и контакти, пише Az-jenata.bg.

10 признака на свекървата злодей

1. Тя е винаги права, независимо от всичко. Без значение дали говорите за готвене, чистене, гладене, гледане на деца, политика, сериали, тя е винаги права. Няма нещо, което да не знае, да не е чула или да няма приятелка, която да го знае. Няма такова нещо. Ако тръгнете да спорите, само ще изхабите много нерви и отново победата ще е за нея. Примирете се, че тя е такава.

2. Тя се държи презрително към вас през повечето време. Една от характерните особености на злата свекърва е нейното отношение към снахата. Ако то често е язвително, неприятно, говори с досада и пренебрежение, ясно е, че няма да станете приятелки.

3. Непрекъснато подчертава колко успешен и добър е синът ѝ и как заслужавал също такава жена до себе си. Уви, избрал е вас, казва тя и ви поглежда смразяващо. Е, как да не я мразиш?!

4. Очаква да правите неща, които на нея ѝ харесват, за да може така да установи своята доминация над вас. Обажда ви се с покана да отидете на пазар, но ви води само в магазините, които тя харесва и предпочита. Дума не дава да кажете за място, което искате вие да посетите. И това е само един от многото подобни примери. В семеен план също очаква да правите само неща, които тя одобрява. Това е нейният начин да доминира над вас и мъжа ви.

5. Настройва другите членове на фамилията срещу вас. Ако установите, че има промяна в отношението към вас от страна на близки на съпруга ви, проверете дали атаката не идва точно от нея. Ако не ви харесва, със сигурност ще се опита да повлияе на мнението и на останалите членове от фамилията.

6. Не уважава мнението ви, коментира негативно начина ви на обличане, действията и изказванията.

7. Нейното патриархално мислене е, че вие трябва за всичко да се допитвате до нея и свекъра ви. Да търсите тяхното одобрение и разрешение за всичко, свързано със семейството, дома ви, образованието и възпитанието на децата.

8. Тя обича публиката и аплодисментите. Пред хората играе ролята на любяща свекърва, която обгрижва всячески сина и снахата си, но когато сте насаме е склонна да ви нанесе голяма обида с думите или действията си спрямо вас. Тя има две лица, по-грозното обаче го виждате само вие.

9. Тя е нарцисист. Вижда успехите на децата си като свои собствени, тъй като ги приема не за личности с характер, а за нейни естествени продължения.

10. Тя ви манипулира. Има моменти и периоди, в които се държи прекрасно с вас, мила е, грижовна, невероятно добра. И точно тогава вие започвате да сваляте гарда и да си мислите, че нещата се променят. Започвате да вярвате, че ще имате истинско и щастливо семейство, докато изведнъж тя не показва истинското си лице и отново ви наранява. Този път обидата е още по-голяма, защото сте били подведени и манипулирани. Опитайте се да стоите максимално настрани от тази жена, ако и вашата свекърва спада към профила.