Повечето неща в живота се учат по метода проба-грешка. Но с красотата и здравето не трябва да се правят огромни експерименти. Няма ли да е хубаво някои да ви сподели изпитани и ефективни трикове за перфектна визия, които просто да приложите? Ето ги и тях:

1. Пластмасова лъжица за прецизно нанасяне на спирала

Използвайте пластмасова лъжица, за да предпазите клепачите и областта под очите от нацапване със спирала при нанасянето ѝ. Приборът ще изолира косъмчетата и ще можете да напластите без да се налага след това да триете с памук оцветената кожа.

2. Тиксо за перфектна извивка на очната линия

Поставянето на очна линия е предизвикателство. Ако имате проблем с дефинирането на извивката в края на окото, улеснете процеса, използвайки лента тиксо, която да маркира линията на четката. Котешко око или по-прав завършек на очния контур – вие избирате формата и съобразно това, можете да наместите лентата с тиксо, пише Tialoto.bg.

3. Как да замаскирате торбичките

Повечето от вас вероятно поставят по-светъл коректор в цялата област на подпухналост под окото. Това обаче няма да скрие торбичките ви. По-светъл коректор сложете във вътрешната част на окото, а не върху самата подпухналост. Разнесете добре, за да не се вижда контрастно границата между двете площи.

4. Хайлайтър за натурална визия

Поставянето на хайлайтър е много важно, особено ако искате да постигнете по-натурална визия. Светлият цвят (без значение дали е матов, перлен или пастелен) трябва да се нанася във вътрешната част на окото, по средата на клепача в близост до линията на миглите и непосредствено под веждите. Размажете добре с пръст за да не изпъква прекалено контрастно.

5. Как да върнете живот на спиралата си

Някои спирали издържат години, други изсъхват за месец-два. Ако вашият продукт е започнал да пресъхва, има лесен начин да подобрите консистенцията му като добавите 2-3 капки от каквито и да е капки за очи. Те правят сместа по-мека и лесна за нанасяне.

6. Как да запазите цвета на сенките по-ярък и интензивен

Сенките, особено прахообразните, избеляват при по-дълъг престой на клепача. Има обаче опция, с която ще можете да ги задържите на окото по-дълго и по-наситени – а именно като нанесете за основа бял молив и след това поставите над него съответните сенки.

7. Трик за по-извити мигли

Ако използвате уред за извиване на мигли, можете да подсилите и удължите ефекта му като го оставите под топла струя (на сешоара) в рамките на 3-5 секунди. Не дръжте прекалено дълго, защото прекомерното загряване може да увреди косъма.

8. Спасителната линия

Очната линия, както и моливите и дори някои спирали се „разтичат“ по окото ви особено в жегите. Можете да заложите на водоустойчиви продукти, но пък те се махат трудно и често нараняват кожата и миглите. За да „спасите“ очната си линия, поставете тънка невидима линия с пудрата си, непосредствено под нея по дължината на долния клепач и извивката на линията.

9. Моментално повдигане на окото

Очертайте с хайлайтър над извивката на веждата във външния ѝ край и размажете с пръст, за да не контрастира силно с цвета на кожата ви. Това ще създаде оптическа илюзия, че веждата ви е по-високо и че окото ви е по-голямо.

10. Вечно червило

За да задържите максимално дълго цвета на червилото си, ползвайте следния трик: Нанесете червилото. Поставете малко пудра на салфетка и я залепете за устната за секунда.