На Коледа ви срещаме с лекаря на годината. Тя е професор и преподавател в Медицински университет в Пловдив и един от най-изявените оторинолози у нас.

Запознайте се с професор д-р Диляна Вичева. Тя е лекар със специалност „Уши, нос и гърло“. През годините е излекувала хиляди хора, а сред нейните пациенти са и известни оперни певци. Професор Вичева беше наградена като лекар на годината в категория „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“.
Тя е преподавател и заместник-ректор по Международно сътрудничество и проектна на дейност в Медицинския университет в Пловдив.
 
Благодарение на усилената работа на проф. Диляна Вичева България ще бъде домакин на европейски ринологичен конгрес през юни следващата година. На форума се очакват над 2000 специалисти от цял свят. За пътя към медицината, семейството и триковете да запазим гласа си – разказваме във видеото на GlasNews.bg:
 

 
Проф. д-р Диляна Вичева завършва МУ – Пловдив през 1995г. като на следващата година започва специализация към Катедрата по УНГ болести. През 2002г. Защитава научно-образователната степен „Доктор по медицина”, а през 2006 г. успешно е утвърдена с титлата „Доцент по оториноларингология“ от ВАК. 

През 2016г. се хабилитира като „Професор“ по оториноларингология в РУ„Ангел Кънчев“ – Русе, а на следващата година след нов конкурс, получава отново титлата „Професор“ в МУ – Пловдив (2017г). През 2019г. след решение на АС е избрана за заместник-ректор по Международно сътрудничество и проектна дейност. 

Проф. Д-р Диляна Вичева е специализирала в Холандия, Германия, Австрия, САЩ и др. Тя е международен УНГ експерт по ринология, участва в международни кръгли маси, гост-лектор на повече от 50 международни форума, има множество публикации, монографии, участва в написването на консенсуси и в 10 национални и 12 международни редaкторски колегии и други научно-изследователски активности. 

Завидно българско признание е факта, че е изключителен лектор на курс в Майо клиник, Рочестър през 2011г. в САЩ, както и други почетни отличия. Избрана е за Конгрес-президент на Европейското Ринологично Сдружение за 2023 г.