Снежина Петрова, Петър Дочев, Владимир Пенев и Станка Калчева  са звездните български актьори, които пристигат в Пловдив за мащабния спектакъл „Медея” в края на юни 2019-а на Античния театър. Трагедията на Еврипид ще оживее в нов превод от старогръцки дело на гл. ас. д-р Георги Гочев и Петя Хайнрих.  Режисьор е Десислава Шпатова, музиката е на Асен Аврамов, а костюмите и сценографията на Зина Генч от Германия, пише PlovdivTime.bg.

В „Медея“ участват над 40 актьори, музиканти и деца. Трагедията започва с последните слънчеви лъчи в 21 часа и ще се разиграе в тъмнината на лятната нощ. Внучката на слънчевия бог Хелиос, Медея, ще отмъсти за предателството на своя съпруг - Язон. 

В ролята на Медея ще влезе Снежина Петрова, Язон е Петър Дочев, а Креон – Владимир Пенев.  В образа на вестител ще се превъплъти Алмут Гочев  от берлинския Дойчес театър,  а като античен хор на сцената ще видим студентите от Нов Български Университет.  Специално участие ще вземат деца от различните общности в Пловдив, преминали през обученията и съпътстващите събития на проект „Медея“.

Спектакълът е със субтитри на английски език и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата.