Екип на световния канал Hallmark избра Пловдив за естествен декор на нов романтичен филм. Първите кадри бяха заснети през уикенда на ул. "Отец Паисий", а зоната там бе превърната в уютен италиански ресторант, който според историята се намира в малко китно градче и е собственост на главната героиня.

Предстои заснемането и на сцени в Стария град на ул. "Съборна". Там според сюжета на филма ще се проведе танцов фестивал и освен основните образи ще има и масовка. Ролите във филма се изпълняват от канадски и американски артисти, но в някои от епизодичните се превъплащават известни лица от българската кино и музикална сцена.

"Филмът е трилогия. Предстои ни да снимаме два месеца в София, Варна, Несебър и Пловдив, както и в Гърция. Вече на няколко пъти екипът ни работи на терен в Пловдив и сме изключително благодарни на Общината за съдействието и доброто партньорство", казват от екипа на "Bulgarian Uniffied Filming Organization".

Кинаджиите от години си партнират с Hallmark и вече имат заснети няколко ленти, в които ще разпознаем любими места от Пловдив - "Wedding Veil 2", "Jolieux Noel", "Very Valentine", "Splendour in a glass". Миналата година ви разказахме как като с магическа пръчка те превърнаха пространството около Хисар капия в красив коледен пазар посред лятото. Тогава снимаха лентата с работно заглавие "Коледен базар", а гледката в на място бе впечатляваща.

Новият филм трилогия ще се появи на синия екран през следващата година, все още не е обявено и официалното му заглавие.

 

Любов и изчезнала картина вдъхновяват снимките на хитов филм в Стария град на ПловдивЛентата е продукция на световния филмов канал Hallmark