Тази вечер точно в 21.00 ч. емблематични сгради в София, Пловдив и Варна ще бъдат осветени в цветовете на ЕС. Това са трите български града, избрани за Европейски столици на различни международни прояви. Съвместният проект на Информационното бюро на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България предвижда светлинно с цветовете на европейското знаме да бъдат осветени Националния дворец на културата в София ,сградата на Община Пловдив, както и сградата на Фестивалния и конгресен център във Варна, пише БНР.

С Фестивал на езиците в Смолян ще бъде отбелязан Денят на Европа. Организатори са Гимназията с преподаване на чужди езици „Иван Вазов” в партньорство с Европейски информационен център „Европа Директно” Смолян.

Фотоизложба за Деня на победата се открива в Пловдив  по инициатива на посолството на Казахстан в България. Очаква се за откриването да пристигнат управляващият посолството на Казахстан Темиртай Избастин, както и посланиците  на Русия и Беларус  - Юриий Исаков и Владимир Воронкович. 

Още новини четете ТУК

TNS.bg