„Тя е най-добрата Виолета заедно с Мария Калас в историята на оперния театър”, пишат италианските медии за концертното изпълнение на операта „Травиата” с участието на българското сопрано Соня Йончева на фестивала - Maggio Musicale Fiorentino във Флоренция. Йончева съчетава работните си ангажименти в Италия със семейна ваканция по време на пандемията от Ковид-19. Оперната звезда заедно със съпруга й диригента Доминго Хиндонян, с децата им София и Матео, както и с майка й Теменуга Йончева, разпускат в Тоскана в елегантна вила стана ясно от публикации в социалните медии. Преди дни Йончева изнесе своята Пучини Гала на открито в центъра на град Лука, където е роден великият италиански композитор Джакомо Пучини. Подобна чест се отдава само на най-големите оперни звезди. Тези дни Йончева бе аплодирана от хиляди меломани в Италия. Месец преди да изнесе своя концерт в Античния театър в Пловдив, Йончева ще бъде звезда и в Reggia di Caserta, пише Plovdivtime.bg.

За концерта в родния си град най-известното българско сопрано в момента подготвя и специална изненада за публиката. Тя ще изпълни популярна българска песен, която се пази в тайна. Оркестрацията е поверена на композитора Румен Бояджиев-син, с когото ги свързва приятелство от младежките години в България.

„Благодаря на младите оперни изпълнители, които продължават да изпращат свои изпълнения на office@sonyayoncheva.com. До 15 август ще съобщя кой ще изпълни любимата си ария на сцената на Античния театър в Пловдив в спектакъла „Завръщане”,  каза  Йончева. На 14 август Соня Йончева е сред звездите на 100 годишния юбилей на фестивала в Залцбург, където ще изнесе Ренесансов концерт.

Веднага след Австрия Йончева пристига със семейството си в Пловдив, където ще представи на роднини дъщеря си София, която се роди в края на миналата година. Децата на Йончева и диригента Доминго Хиндонян – София и Матео, ще са сред публиката  на 25 август в Античния театър.

Соня ще изпълни арии от прочути опери с оркестъра на Пловдивската опера под диригентството на Найден Тодоров. В програмата са включени произведения на Верди, Пучини, Маскани, както и изпълнение – изненада, подготвено специално за българската публика. 

Билети за концерта на Соня Йончева в Античния театър в Пловдив на 25 август на цени от 40 до 120 лв. може да бъдат закупени онлайн от epaygo.bg или на място в офис мрежата на EasyPay.