„Никога не съм пяла на Античния театър, но много ми харесва”. С тези думи на благодарност и радост се обърна към публиката ромската перла Софи Маринова. Талантливата певица бе една от звездите в спектакъла „Мистерия и свобода” заедно с маестро Йордан Камджалов, Genesis Orchestra, The Eastern Quartet,  хор и ансамбъл  „Музикална лаборатория за Човека”.

Двучасовото шоу с много музика държа в плен препълнения до краен предел Античен театър. 3000 аплодираха песни като „Едерлези”, „Не казвай, любе, лека нощ”, „Седнало е джоре, дос”, „Джелем, Джелем”, „Очи Чёрные”, ария от „Кармен” на Бизе, а музикантите от The Eastern Quartet впечатлиха с виртуозните си изпълнения на кларинет, цигулка и акордеон.

Най-трогващото изпълнение бе на песента „Облаче, ле, бяло”, която накара всички от трибуните да се включат заедно със Софи.

Тя излиза на сцената на два пъти, между които оркестрантите свириха световноизвестни теми в нов аранжимент на произведения на Вивалди, Бохемска рапсодия и други. Самата Софи пя на няколко езика – френски, руски, български и ромски.

Тази вечер е втора премиера в Пловдив, отново на Античния театър.