С 18 трофея се завърнаха младежите от ЕРА-Балет, които са част от Националния отбор на БФСТД от Квалификация за Световен танцов шампионат - Загреб 2015. 8 първи места, 6 втори, 4 трети и  24 квоти за  предстоящото Световно първенство в Пореч, Хърватска-месец май 2015 година, както и със Специална награда за Продукция "Ледена епоха" като най-оригинална и забавна хореография.

В много оспорваното първенство с повече от 350 хореографии на танцьори от Австрия, Германия, Унгария, Словения, Хърватска, както и пред 10 членно международно жури, нашите деца се представиха с 29 изпълнения,. Атрактивните хореографии, дело на Кремена Шопова-главен хореограф и ръководител на ЕРА балет и на Яница Атанасова. Абсолютни шампионки са при юношите Виктория Илиева – възпитаничка на балетната паралелка в НУМТИ-Пловдив, Стела Боянова – ученичка в СОУ „Димитър Талев”, Пловдив, Василена Шопова и Виктор Алеков.

Танцьорите и техните ръководители започват усилена подготовка за Европейско първенство в Полша, Световна танцова Олимпиада в Москва и Световен танцов шампионат в Пореч, Хърватска, като се надяват на нови още по-големи успехи и също така достойно да защитят името на България. 

 

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TraffiNews.bg