Именити пловдивски художници ще изписват великденски яйца на Копчетата в центъра на града днес. На полянките пред  сградата на община Пловдив на площад „Стефан Стамболов“ около Великденското дърво ще бъдат разположени осем яйца, високи между  70 и 120 сантиметра. Те ще бъдат изрисувани на място от известни пловдивски художници - членове на Дружеството на пловдивските художници. При лошо време, събитието ще се проведе в неделя – 9 април.

Живописният пленер на открито под надслов „Великденски яйца“ продължава традицията за поставяне на тематична празнична украса пред едно от най-посещаваните места в централната градска част на Пловдив. След отстраняването на мартениците е ред да посрещнем светлия християнски празник Възкресение Христово.

Великденското дърво в центъра на Пловдив всяка година се превръща в атракция за жителите и гостите на града. Кичестата магнолия пред сградата на Община Пловдив на площад „Стефан Стамболов“, не само  радва минувачите с прекрасните си цветове, но и стана любимо място за снимки  и селфита на хора от всички възрасти.

Участници в Живописния пленер "Великденски яйца" са пловдивските автори:

Венета Маринова

Моника Роменска

Иван Чакъров

Деляна Димитрова

Жорж Сопаджиев

Снежана Фурнаджиева

Минчо Панайотов

Цвета Марова

Данчо Григоров