Пловдивските народни певици Калина и Невена, които са част от музикалната империя "Пайнер", се върнаха към далечната 1995 година. 

Двете талантливи дами запяха една от най-обичаните тракийски песни "Я излез, моме Калино" на легендарния Конушенски народен оркестър. 

Новият видеоклип на Калина и Невена се върти по музикалния канал "Планета ТВ" под наименованието "Тракийска китка", като към нея е включена и песента "Мама на Стоян думаше". 

Пловдивчанките разказват пред Trafficnews, че от много време са обмисляли идеята да запишат подобна хороводна китка, която е подходяща за събори, сватби и тържества. 

Момичетата са изключително благодарни на гласът на Конушенския оркестър Благой Манчев, който веднага им е дал своето разрешение да запишат песента и дори се е зарадвал на проявения интерес. 

Благой Манчев от Конушенския оркестър стана на 67 години ВИДЕО+СНИМКИНародният изпълнител, който е родом от с. Конуш, публикува снимки от празника заедно с внука си

"Я излез, моме Калино" е включена в албум на Конушенската група от далечната 1995 година, но все още продължава да звучи по празници на села и градове. 

Калина и Невена неведнъж са споделяли, че за тях е истинска гордост, че изпълняват българска народна музика и успяват да съхраняват стари мелодии, като им вдъхват нов живот. 

Въпреки че са традиционалистки, пловдивчанките залагат на модерни стилизирани облекла с фолклорни мотиви.