Тя свири за шейхове и принцеси. Под вода, по време на най-луксозния круиз. На пистата на Формула 1 в Абу Даби. Познава звезди като Андреа Бочели и покойния вече Майкъл Джексън. Обикаля света четири пъти и прекара в странство 17 години, но накрая избира да се завърне в родния Пловдив.

„Идеята да се занимавам с цигулка дойде от моята майка, която винаги е харесвала музиката. Всичко се случи по естествен път, защото моята сестра също е цигуларка. Нямах намерение да напускам България. Оказа се,  че съм една от одобрените с пълна стипендия в много престижната музикална академия в САЩ. В една от ваканциите там бях при семейство от Лос Анджелис. Децата им ме извикаха на погребение и на мен ми стана странно. Майкъл Джаксън слезе от една кола и аз успях да го поздравя и здрависам”, разказва Таня Тингарова пред Нова тв.

„Появи се интересно предложение да стана част от музикално дуо в Оман. Бях много жадна за нова дестинация и приключения и веднага се съгласих. Смятах, че се намира в Африка, но след преглед разбрах, че се намира точно под ОАЕ. Хареса ми страшно много, държава като Оман е изключително спокойна. Тя е един вътрешен мир, оазис. След това живях в Абу Даби и Дубай. Това бе една градация за мен”, допълва Таня.

Виртуозна цигуларка подгрява мача на Марица в Шампионската лигаТаня Тингарова ще свири преди срещата с Кан в сряда в Колодрума