Виртуозната пловдивска цигуларка Таня Тингарова ще бъде специален гост на двубоя между Марица (Пловдив) и френския РК Кан (Кан) от Шампионската лига на 5 февруари (сряда), от 18:30 б.в. в зала Колодрума. Участието на Таня започва точно в 18:00 б.в. и очакваме то да бъде енергийната бомба, която гръмко да зареди с емоция, както всички фенове, така и нашия любим отбор, пише сайтът на жълто-сините.

Таня е от Пловдив, но получава възможността да замине в щатите от ранна възраст. Любовта ѝ към цигулката се заражда покрай по-голямата ѝ сестра, която също свири на този най-магически, от всички, инструмент. Тогава тя е на шест години и не е осъзнавала напълно какво означава да се заеме със сложния свят на музиката и отговорността, която го следва. Въпреки това, се оказва изключително талантлива и когато става време да кандидатства в гимназия, тя и семейството ѝ решават да се яви на конкурс за Академия на изкуствата в Калифорния – най-престижното и скъпо платено средно образователно училище в Америка. За целта записват промо диск в БНР, който е осъществен от бащата на пловдивския писател Ники Пеев. Няколко месеца по-късно получава писмо, че е една от едва няколкото одобрени, с пълна стипендия, деца в света.

Така, на 13-годишна възраст, Таня заминава за страната на неограничените възможности. Учебният процес в Академията продължава пет години, след което обикаля голяма част от щатите, за да кандидатства за консерватория. Когато пристига в Ню Йорк, изпитва неописуема любов от пръв поглед в града и си казва, че трябва да направи всичко възможно, за да я приемат там. Така и става.

Тя свири пред емирите на Дубай, Абу Даби и Катар. Тингарова извървява дълъг път свирейки в над 60 държави, на какви ли не щури места – хеликоптерна площадка на върха на небостъргач, в машинното отделение под вода на огромен кораб, над пистата на Формула 1, в палатите на емирите на Близкия изток.

Четири пъти обикаля света със своята цигулка, за да се върне накрая в Пловдив и да сбъдне мечтата си да свири пред родна публика. Въпреки всичките ѝ постижения, Таня изпитва огромно удоволствие и спокойствие да твори в нейният роден град Пловдив. Можете да се насладите на някои от най-новите ѝ парчета смесващи фолклорни мотиви с Хаус ритми, поп, дъб степ и много емоция!