Трейлърът на новия филм на Ники Илиев вече е факт. Лентата носи името "Завръщане" и тръгва по кината от 18 октомври.

Филмът е сниман в Пловдив и разказва на група приятели, които се познават от деца. Всеки от тях тръгва по собствен път, но 25 години по-късно те отново се събират в града под тепетата. Общата им цел е да помогнат на приятел да запази къщата си, която е паметник на културата. 

На екрана зрителите ще видят любими актьори като Александър Кадиев, Ники Илиев, Бойко Кръстанов, Орлин Павлов, Евелин Костова, Диляна Попова, Башар Рахал, Стефан Данаилов и други.

"Фондация Пловдив 2019, както и общината много ни помогнаха с локациите, тъй като се чудехме къде да снимаме филма", сподели Башар Рахал.

"Има и комедия, и любовна драма, което е хубаво", коментира по-рано Орлин Павлов.

Плаващият концерт на певеца, който ще се състои на 28 август на Гребната база в Пловдив, също ще бъде част от филма. Феновете ще станат свидетели и преки участници в заснемането и на ключовата финална сцена от "Завръщане".

Това е първия по рода си концерт по вода. Сцената ще бъде изградена от плаващи понтони. Екипът, на който е поверено създаването й, е същият, който през 2016 г. бе в основата на построяването на инсталациите за проекта на Кристо Явашев "Плаващите кейове".

Ники Илиев пред TrafficNews : С филмите си давам шанс и на студентите ми да снимат в кинотоРежисьорската дейност му е основна, но не е загърбил и актьорството

За първи път в България: Орлин Павлов с плаващ концерт на Гребната базаНа сцената ще се качат също изключителните Белослава, Любо Киров, Владимир Ампов-Графа и Бобо