Стартира 14-ото издание на Tattoo Fest Sofia. Най-старото събитие за бодиарт изкуство у нас  предлага на посетителите в столичната зала "Универсиада” изключително разнообразна и вълнуваща програма. Любителите на татуировките могат да се срещнат на живо с над 30 артисти както от български, така и от чуждестранни тату студиа. Почитателите на изкуството имат възможността да се запознаят с техните стилове и техники, както и впечатляващите им произведения на изкуството.

Фестивалът се провежда на 15 и 16 юни. Конкурсната му програма, включва няколко категории – черно-бяла татуировка, цветна татуировка, голяма, малка, реалистична татуировка и други.

"Целта на събитието не е да се надпреварваме кой ще вземе повече награди, а да се съберем и да покажем какво можем да сътворим”, сподели организаторът на събитието татуистът Емил Сапаревски пред TrafficNews.

Сапаревски и художникът Събин Бойкинов взеха участие в съвместна art fusion сесия – двамата рисуваха в противоположните краища на платно, докато се срещнат по средата. Темата на картината беше зададена от дама от публиката. Артистите трябваше да сътворят изгрев сред природата.

На фестивала е изграден и първият у нас Музей на татуировките, който проследява историята на изкуството у нас.

Специален гост на събитието е известният македонски татуист Горан Мичич, който ще проведе мастър клас, в който ще обясни за различните техники и стилове в тату изкуството.

Сред гвоздеите на програмата е и гуруто на японската кухня шеф Петър Михалчев. Той ще представи кулинарно шоу, в което ще пренесе посетителите в магията и вкуса на Япония.

Посетителите на Tattoo Fest Sofia могат да открият и козметика, която се грижи за възстановяването на кожата след татуировка. На разположение в зала "Универсиада" са и щандове с дизайнерски дрехи и бижута.