Михаил Турецкий и неговите момчета разцепиха въздуха в зала „Сила“ в Пловдив с огромния си талант. Буквално! Известният руски хор „Турецкий“ остави без дъх пловдивската публика вчера, като гласовете на талантливите музиканти обиколиха цялата зала и достигаха дори и до най-отдалечените кътчета. И то дори, когато пееха без микрофони. Уникални гласове, които те карат да ги усетиш с тялото си. Музикантите избраха градът под тепетата, за да отбележат 30-годишнината на хора.

Билетите за събитието бяха напълно разпродадени седмици преди гостуването. Солистите влязоха в различни превъплъщения, минаха през различни стилове и държави. Пяха на 10 езика, хитове от няколко десетилетия. Преплетоха рок и опера, руски романси и испански шлагери. Успяха да включват и публиката в своите изпълнения, като накараха цялата зала да пее с тях.

Талантливите солисти няколко пъти слязоха и сред публиката. Танцуваха с пловдивчанки, а на някои подариха и цвете. Хор „Турецкий“ демонстрира уникална симбиоза между непринуденост и дисциплина. Всеки един от солистите играеше с публиката, създаваше впечатление на импровизирани движения, а в същото време всичко се движеше по сценарий. На сцената излезе и най-младия вокалист, който част от състава от съвсем скоро - Алибек Алмадиев. Той е музикална сензация в родния си Казахстан и финалист в предаването „Гласът на Казахстан“.

Михаил Турецки с обърна към публиката с думите „България, моя любов! Мои братя“. А за финал хорът изпълни песента на Емил Димитров „Моя страна, моя България“. Публиката се изправи на крака и обсипа талантливите момчета с бурни аплодисменти.

Маестро Турецкий създава своя хор през 1990 г. и успява да го формира и моделира като танцуващ мъжки хор с букет от гласове. Само две години по-късно получава международна известност и признателността на публиката.

Комбинацията от изключителни гласове, изпълнителско майсторство и стопроцентово шоу са в основата на успеха. Ансамбълът е гостувал на най-известните в света сцени като Кремълския Дворец, зала "Октябрский" (Санкт Петербург), Роял Албърт Хол (Англия), Карнеги Хол (Ню Йорк), Долби Тиътър (Лос Анжелис) и други.

Уникалната колекция от мъжки гласове има общ диапазон от четири и половина октави – от най-ниския - бас профундо, до най-високите - тенор алтино и контра тенор, които успешно заменят женски гласове. Благодарение на широкия спектър мъжки гласове, те представят с еднакъв успех и на най-различни езици най-известните в света песни. В плейлистата им са шедьоври на класиката - мюзикъли, опера и оперета, градски романси, шлагери от съветската епоха, еврейска естрада, световни рок и джаз хитове, съвременна поп музика.

Артистите обещават на българската си публика песни на 10 езика, хитове от 5 десетилетия, музика за душата и танци за всички.