Центърът по детско развитие към Медицински университет-Пловдив, Университетът по хранителни технологии и Българската педиатрична асоциация организират Четвърто издание на интердисциплинарна научна конференция ”Мултифасетен поглед върху детското развитие”. Тя ще се проведе в периода 5-6 април 2019 година в Пловдив.

Темата на конференцията е „Хранене и развитие”. Тя е продиктувана от сериозните промени в хранителните източници, навици, диети и препоръки в последните години. Те са тясно и многоканално свързани с детското развитие - както нервно-психическо, така и физическо. Запознаването на широката аудитория от специалисти, работещи с деца, с множеството аспекти на детското хранене ще допринесе за по-правилното и по-дълбоко разбиране на проблемите на хранене и развитие и ще улесни пътя към правилни и полезни решения в практиката.

Мултифасетният поглед върху хранене и развитие е заложен при избора на темите: Биохимични основи на храненето; Хранене при физическо усилие; Видове диети - индикации, предимства и рискове; Съвременни препоръки за хранене в детска възраст; Затлъстяване - причини, поведение, психологически аспекти и други.

Лектори ще бъдат специалисти по различни педиатрични специалности, генетика, анестезиология и интензивно лечение, биология, физиология, психология, диететика и хранене, хранителни технологии от медицинските университети в България и Солун и от Университета за хранителни технологии в Пловдив.

В кафе-паузите ще бъдат демонстрирани храни от различни видове диети.

Конференцията е предназначена за млади лекари, студенти, специализанти, докторанти, педиатри, общопрактикуващи лекари, психолози, педагози, социални работници, родители и други лица, интересуващи се от детското развитие и хранене.

Конференцията ще се проведе в модерния Аудиторен комплекс на Медицински университет-Пловдив на бул. „Васил Априлов” 15а.