Хор “Евмолпея” ще зарадва своята публика с традиционния си коледен концерт на 22.12.2014г. в 18 часа. За поредна година Римският форум, ще оживее чрез гласовете на  пловдивските момичета точно в навечерието на Бъдни вечер.

„Коледни импулси с хор Евмолпея” – каквото е заглавието на примамливо подканящия новогодишен афиш - обещава да се превърне в културното събитие за Пловдив и ще бъде отразено от различни медии. Автентичната римска обстановка, съчетана с ефектната тракийска визия, красиво звучене и интересна програма предопределят изявата на състава като емоционална звуково-визуална постановка с ярък коледен привкус.

Наскоро “Евмолпея” подготви предварително публиката с неколкократните си участия на редица открити сцени в града – в различни къщи в Стария град по време на Дефилето на младото вино и на запалването на Коледната елха на етносите на Лапидариума. Независимо от лошото време, наследниците на Евмолп удържаха на думата си. В тяхно изпълнение звучаха прекрасни коледни песни, какъвто ще е и репертоарът на 22-ри.

Само след няколко дни евмолпеите ще ни направят съпричастни на коледното си настроение с коледни творби от цял свят. Програмата включва произведения от различни стилове и епохи – от Вивалди, през Камий Сен-Санс, до Ноел Гоеман, Карл Дженкинс, Бенджамин Бритън, Христо Недялков, Николай Кауфман и Рада Славинска.

TrafficNews.bg