Лятото е време за фестивали, топли нощи с приятна компания и хубава музика. Именно това чака столичани от днес до неделя в Южен парк, защото започва А to Jazz Festival.

На 5, 6 и 7 юли фестивалът ще посрещне за девети пореден път хилядите си гости със селекция от най-младите и интересни световни и български артисти, богата съпътстваща програма и разнообразни забавления за всички.

Днес в 18:00 ч. на сцената ще се качи румънското трио JazzyBIT, което ще открие фестивала с енергична комбинация от джаз и рок, примесена с малко блус, латино и фънк. 

След тях на сцената ще излезе световнопризнатата българска формация Koka Mass Jazz, като специален гост ще им бъде американската арендби певица Tiffany Blu.

Програмата ще продължи с атрактивния джаз проект на Теодосий Спасов VЯRA, а гвоздеят на вечерта ще е виртуозният тромпетист, композитор и продуцент Christian Scott aTunde Adjuah, спечелил си прозвището "Богът на новия стил в джаза".

A to JazZ Festival е част от календара на културните събития на Столична община и се провежда с подкрепата на фондация "Америка за България", Столична община и Министерство на културата.

Джаз под звездите със световни музиканти - какво да очакваме на A to Jazz FestivalТеодосий Спасов, Christian Scott aTunde Adjuah, Ritmos Negros и други превземат Южния парк в столицата