Само няколко дни делят всички меломани от летен уикенд, посветен изцяло на джаз музиката, на широките поляни в столичния Южен парк 2. На 5, 6 и 7 юли фестивалът A to JazZ ще посрещне за девети пореден път хилядите си гости със селекция от най-младите и интересни световни и български артисти, богата съпътстваща програма и разнообразни забавления за всички.

В петък, в 18:00 ч., румънското трио JazzyBIT ще открие фестивала с енергична комбинация от джаз и рок, примесена с малко блус, латино и фънк. След тях на сцената ще излезе световнопризнатата българска формация Koka Mass Jazz, като специален гост ще им бъде американската певица Tiffany Blu. Програмата ще продължи с джаз проекта на Теодосий Спасов VЯRA, а гвоздеят на вечерта ще е виртуозният тромпетист, композитор и продуцент Christian Scott aTunde Adjuah, спечелил си прозвището "Богът на новия стил в джаза".

Съботната и неделната сутрин ще започнат още в 8:30 ч. със специално организирана Йога закуска в парка, която ще се проведе до детската сцена под акомпанимента на традиционна индийска табла и ще завърши със здравословна закуска. В двата дни, в часовете от 10:30 до 13:00, е предвидена и образователна програма за най-малките. A to JazZ KIDS включва концерти, запознаване с инструменти и ритми, танци и игри, а темите ще са „Бразилското влияние в джаза“ и „Етно джаз за деца“.

В 18:00 ч. на 6 юли музикалната програма продължава с любими класически композиции, соул и фънк пиеси, представени от впечатляващия Биг бенд при НМА „Панчо Владигеров“, ръководен от тромпетиста и композитор Михаил Йосифов. Следва Bodurov Trio, както и Прея. Ghost-Note пък ще развълнуват публиката с тяхната дива и богата фънк продукция с елементи на афробийт, хип-хоп, психиделия и дори световен фолклор.

На 7 юли, отново в 18:00 ч., вечерната програма ще започне с дебютния албум на контрабасиста Димитър Карамфилов, представен с изключителни гост музиканти и певицата Марина Господинова. След тях MEY feat. JCAT ще омагьосат публиката със своето нежно джазово звучене. След изявата си на фестивала Гластънбъри, на сцената ще се качат Ritmos Negros с тяхната интересна смесица от афро-перуански ритмики. Jacob Collier, който е едва на 24, а вече е носител на две награди Grammy, също ще зарадва публиката в Южен парк 2.

Входът за фестивала e свободен.

A to JazZ Festival се провежда с подкрепата на фондация Америка за България, Столична община и Министерство на културата,  Столична програма „Култура“ и Национален фонд „Култура“.