Поредната среща от серията „Форум 2019“ с фокус: „Творческа Европа“ ще се проведе днес в Дом на културата „Борис Христов“. Тя е организирана съвместно от Фондация „Пловдив 2019“ и бюрата „Творческа Европа“ и „Европа за гражданите“, които протичат до месец юни 2016 г.

Срещата ще бъде посветена на основни принципи, програмни приоритети, въпроси и отговори за набиране на средства и кандидатстване на проекти по програмите „Творческа Европа“ и „Европа за гражданите“, пише Дарик.

„На предстоящата информационна среща участниците ще имат възможност да дискутират конкретни въпроси, свързани с критериите за кандидатстване, размер на необходимото съфинансиране, срокове за подаване на проектни предложения, европейски партньори и обмен на опит в кандидатстване по европейските програми. Във втората част на срещата се предвижда практическо онагледяване на насоките с достъп до формулярите за кандидатстване“, съобщават организаторите.

Програма „Творческа Европа“ е с бюджет от 1 милиард и 460 милиона евро, като се предвижда тя даподпомогне проекти в областта културата, киното, телевизията, музиката, литературата, изпълнителските изкуства, наследството. В България координатор на бюрото по програмата е Весела Кондакова.

Програма "Европа за гражданите" от друга страна е  с бюджет от 185 млн. Евро ивключва в задачите си насърчаване на зачитането на културното и лингвистично многообразие чрез междукултурен диалог. Координатор на бюрото по програмата у нас е Аксения Бонева.

Днешната информационна среща е с начален час 9,30 часа и ще се проведе в малката конферентна зала на Дом на културата „Борис Христов“.

Още новини четете ТУК

TNS.bg