Остана само ден до премиерата на първия пълнометражен български анимационен филм - "Българ". Идеята на създателят Неделчо Богданов бе представена първоначално чрез сатиричния анимационен уеб сериал, носещ същото заглавие.  Действието се развива в град Несебър, но няма за цел да покаже истински лица или събития. В проекта се включват дори и известни личности - първият от тях е телевизионният водещ Ники Кънчев. Четири години сериалът се разпространява в youtube и vbox, поради нежеланието на български телевизии да закупят правата на анимационния сериал. Продукцията става и една от най-гледаните - събира 5,5 милиона гледания в България и над 500 000 гледания на международната версия. В продажба вече са пуснати мърчандайз стоки, с хиляди продадени артикула – шапки, тениски и други.

През 18 февруари тази година започна подготовката за първия пълнометражен анимационен филм създаден в България. Няколко месеца по-късно той вече е факт. На 26 ноември се състоя гала-премиерата на филма, който е представен в 3D вариант. Вижте какво споделиха в социалните медии създателите на проекта:


" Благодарим на всички, които дойдоха и уважиха труда на целия екип на БЪЛГАР. Имаше над 900 човека, които препълниха киното и се смяха от сърце на първия български пълнометражен анимационен филм.
Очакваме ви в кината от петък! Само още един ден! "

Може да видите и героите, които участват в продукцията:


"БЪЛГАР" е марка, известна сред възрастова категория 10-18 г. почти на 100 %. БЪЛГАР е своебразен субкултурен феномен, който за по-малко от пет години успя да се превърне в любим на десетки и дори стотици хиляди тийнейджъри.

И сега слиза от компютъра, за да завладее големия екран.




 

TrafficNews.bg