Вики Корнел публикува отворено писмо в „Billboard”, с което почете покойния си съпруг. Тя пише, че Крис Корнел не е бил на себе си в нощта, в която отне живота си. Ето и пълния текст на писмото на Вики Корнел към съпруга й:

„До моя скъп Кристофър,

Ти беше най-добрият баща, съпруг и зет. Твоето търпение, емпатия и любов винаги личаха.

Винаги си казвал, че съм те спасила, че нямаше да си жив ако не съм била аз. Моето сърце светеше, когато те виждах щастлив и мотивиран. Развълнуван за живота. Правещ всичко, за да дадеш обратно. Имахме най-щастливите мигове от живота си в последното десетилетие и аз съжалявам, моя скъпа любов, че не видях какво се случва с теб в онази нощ. Съжалявам, че беше сам. И знам, че това не беше ти, скъпи Кристофър. Твоите деца го знаят също, така че можеш да почиваш в мир.

Разбита съм, но ще се изправя за теб и ще се грижа за нашите прекрасни деца. Ще мисля за теб във всяка минута на всеки ден и ще се боря заради теб. Ти беше прав, когато казваше, че ние сме сродни души. Казано е, че пътищата, които са се пресекли, ще се пресекат отново. И аз знам, е ти ще дойдеш да ме потърсиш, а аз ще те чакам.

Обичам те повече, отколкото някой е обичал някого в историята на обичането и повече, отколкото някой ще обича някого.

Сега и завинаги,

Твоя Вики“

Крис и Вики Корнел основаха фондация на свое име в края на 2012 година, чиято цел е да помага на най-уязвимите деца и да им осигурява по-добро бъдеще, пише Zrock.bg

Крис Корнел има и три деца – на 16, 12 и 11 години.